Izo stakloIzuzetno važno, a često zanemareno

Prilikom odabira termostakala bitno je jesu li dvoslojna, troslojna i koju tehnologiju posjeduju; npr. Float, Low-E ili pametnu tehnologiju 4S. Većina zanemaruje debljinu ukupnog stakla, a debljina je jedan od triju faktora koji značajno utječu na jačinu izolacije. Što su stakla deblja, imaju bolju termoizolaciju i zvučnu izolaciju te je stoga bitan svaki milimetar.

Prilikom odabira stakla treba obratiti pažnju na

 • tehnologiju koju posjeduje
 • broj stakala
 • ukupnu debljinu
 • proces izrade

Uzmimo za primjer trostruko staklo debljine 36 mm i trostruko staklo debljine 40 mm koja posjeduju istu tehnologiju te koja su identična u svakom pogledu osim u debljini. Staklo debljine 36 mm imat će 15% lošiju toplinsku izolaciju od stakla debljine 40 mm. Točnije, staklo debljine 36 mm imat će vrijednost (Ug) = 0,7 W/m2K, a staklo debljine 40 mm vrijednost (Ug) = 0,6 W/m2K.
Što je (Ug) = vrijednost manja, tada staklo ima bolju toplinsku izolaciju. Nadamo se da ste uvidjeli značaj debljine stakla te kako nekad naočigled mala razlika ustvari pravi enormnu razliku, zato uvijek obratite pažnju na ukupnu debljinu.

4 mm

staklo

20 mm

komora

4 mm

staklo

Izo staklo main img

Pošalji upit

  Ime *
  Prezime *
  E-mail *
  Broj telefona
  Vaš upit

  O nama

  Marlex d.o.o. je tvornica PVC stolarije, ALU bravarije i IZO stakla. Tvornica je u privatnom vlasništvu sa sjedištem u Varaždinu koja posluje od 2003. godine. Zahvaljujući permanentnom ulaganju u razvoj tehnologije i kadrova, tvrtka bilježi vrlo snažan razvoj te je jedna od najboljih i najuspješnijih proizvođača PVC stolarije u Hrvatskoj.

  Pratite nas

  © 2021 Marlex d.o.o. Sva prava pridržana.